A csoport alaptevékenysége kiterjed az élelmiszertudomány, élelmiszerbiztonság, táplálkozástudomány, alkalmazott és adaptációs kutatás, valamint kísérleti fejlesztés területére, az intézet alapfeladatainak megfelelően.
Munkatársaink
Nyitott, elhivatott, céltudatos élelmiszermérnökök.
- Tarekné Tilistyák Judit (PhD), tudományos munkatárs
- Tarek Mohamed, tanszéki mérnök
Tevékenységek
- Kapcsolatépítés a Sz-Sz-B megyei gazdasági szereplőkkel, élelmiszeripari vállalkozókkal.
- Pályázatokban való részvétel.
- Élelmiszer-biztonsági vizsgálatok: mikrobiológiai, fizikai, toxikológiai.
- Termékinnováció.
- Technológiafejlesztés.
- Know-how kidolgozás.
- Szaktanácsadás.
- Társadalmi fórumokon való részvétel.
- Tehetséggondozás: középiskolások és felsőoktatási hallgatók részére.
- Szakdolgozat témavezetés.
-
Oktatás:
- főiskolai hallgatók részére: Tudatos táplálkozás (CB3102).
- középiskolások részére: 1. Funkcionális élelmiszerek, 2. Pre – és probiotikumok.
-
K+F+I:
- élelmiszeripari és mezőgazdasági melléktermékek hasznosítása,
- csicsóka (Helianthus tuberosus) komplex hasznosítása
- megújuló energia előállítása mezőgazdasági hulladékokból
- minimálisan feldolgozott élelmiszerek előállítása és komplex vizsgálata
- pszeudo-cereáliák komplex vizsgálata és alkalmazása különböző élelmiszermátrixokban
- pro- és prebiotikus élelmiszeripari termékek szárítása és komplex vizsgálata
- mikrokapszulázás
- technológia-gazdaságossági számítások.
A csoport szolgáltatási portfóliója letölthető ide kattintva.